tisdag 3 maj 2011

Välkommen till Hackspetten

En sommarstuga som behövdes röjas ur och göras i ordning för sommarens aktiviteter.
Här kommer vi spendera mycket tid. Härliga dagar ska det bli och jag hoppas att vi får pli på stugan efter hand. Söndagens slit gick därför ut på att städa och röja ut allt gammalt skräp, för att ersättas med vårt. I och med köpet ingick nämligen hela kittet av möbler och porslin, sängkläder och lampor.
 Men, då stugan fram till juli förra året varit till allmän uthyrning, fanns där tyvär inte mycket att spara. Slitet och rangligt och det, tackade vi adjö till och istället välkomnade vi varmt gammalt hederligt, sparat och fyndat utav två experter. Jo, jag menar ju såklart utav Daniel och mig..
I och med att vi blev sambos för x antal år sedan, fick vi nämligen en hel drös möbler över från våra olika bohag. Att vi dessutom har ett genuint samlarintresse från loppis och dylikt, var källaren fylld till bredden.
Den tackade oss när vi efter en rejäl utrensning, gett andrum där nere i botten utav vårt hus.
I sommar nöjer vi oss så här långt. Nästa sommar finns dock tankar om att måla om furuväggarna i någon ljusare kulör. Även köket ska bytas ut till något mer anpassat och funktionsdugligt, enligt Daniels design.
En altandörr ska sättas in och en terass ska byggas till runt hela huset. Inom sinom tid kommer även huset målas svart. Men som sagt, det är allt för mycket projekt för denna sommar. I år, då ska vi bara njuta och känna in. Ta det lugnt och ha det gott.

Bilden ovan, före process fast med lite piff.
Bilderna nedan, efter städ och röj.  
Själ hoppas vi kunna hitta under tidens gång.

2 kommentarer:

Jenny sa...

Va fint det är! Får vi komma och hälsa på i sommar? :)

Smakbitar sa...

Självklart! Det är jättemysigt med gäster tycker jag, särskiilt när de börjar på Je och slutar på tav :)
Kram